5 ferietips til strikkere

5 ferietips til strikkere

Har du husket strikketøyet, ekstra garn, oppskriften og….tannbørsten? Det er jo snart sommerferie, og da blir det masse tid til å svinge strikkepinnene.  Uansett om du skal fly til Syden, holde hjemmeferie eller dra på hytta – her kommer det noen tips til deg.

Rundpinne er  best til hytte og fest…eller til togturen

Er du på vei til ferie på hytta, så er det viktig å planlegge prosjektet ditt godt. Her kan det være plassproblemer i bilen, og det kan også være perioder med dårligere lys enn der hjemme. Velg gjerne et prosjekt som ikke tar for mye plass, men som det også tar litt tid å strikke.  Hva med ermer eller et par enkle sokker på magic loop?  Er du ofte på hytta, er det jo også mulighet å ha noe som du kun strikker på her, som et restegarnsteppe eller et par hyttetøfler.

Her finner du et stort utvalg av garn og oppskrifter

 

 

Husk oppskriften

Oppskriften er lett å ha med, for eksempel som bilde på telefonen, så slipper du å bekymre deg for internett-tilgang eller å slepe med deg tunge bøker.

Smart med ziplock pose

Når man er ute på tur kan det være smart å ha strikketøyet i en frysepose, for eksempel fra Ikea. På denne måten blir ikke garnet vått om det regner eller om unger løper rundt deg på stranden med lekebøtter med vann. Du slipper dessuten å ha garn overalt. En bonus er også at du for eksempel kan lage to åpninger når du strikker med to farger, sånn at det ikke blir så mye tull med trådene.

Her finner du et fantastisk utvalg av garn – fra eksklusive merker fra Italia og Sveits til klassiske og trendy garn fra lokale garnleverandører

 

Just knitting at swim practice

Et bilde publisert av Toria Marie (@theknittyhippie)

Strikk med flere farger

I ferietiden er det også fristende å dykke riktig ned i et spennende prosjekt. Er du ikke hjemme, kan det være en idé å investere i en hodelykt til mønsterstrikk. Her er det også en idé å lage små nøster i de fargene du skal bruke, slik at du begrenser hvor mye garn du tar med.

Skal du ut med tog, buss eller fly?

Her er det en god idé å ha med noe som ikke krever alt for mye garn eller pinner.  Rundpinner er en fordel, da det ikke er så greit å lete etter en strømpepinne som triller ned mellom setene under take off. Dessuten så kan det være lettere å få med seg en rundpinne gjennom sikkerhetssjekken på flyplassen.

Her finner du et fantastisk utvalg av garn – fra eksklusive merker fra Italia og Sveits til klassiske og trendy garn fra lokale garnleverandører

En hver med garndilla og håndarbeidsfingre vet at det er viktig å ha med seg nok garn, så plukk gjerne med litt forskjellig – så lenge det får plass. Eventuelt kan du ta fram en vakumpose til selve transporten, eller ganske enkelt ta med mindre klær 😉

Hva har du tenkt å strikke i ferien?

garn