Boligtrend: Strikk deg inn i ditt nye hjem

Boligtrend: Strikk deg inn i ditt nye hjem

Strikk er mye mer enn gensere og vanter. Strikk kan også brukes aktivt i boliginnredningen, og gir et klassisk nordisk preg av kos og varme, i tillegg til å utgjøre en fin detalj i boligen.

Design Trade er en boligmesse som arrangeres to ganger i året på Bella Center i København. På denne messen kan innkjøpere og andre fagfolk komme og se på de nyeste trendene innenfor boliginnredning for våren og sommeren 2014. Redaksjonen i Woolspire var selvfølgelig til stede, på jakt etter strikke-trender til boligen. Flere av boligtrendene har sneket seg inn i boligmoten for 2015.

– 2013 var det jeg kaller ‘copy cat-året’–alle kopierte alle, og vi så derfor det samme på alle fronter. Men i år skjer det endelig noe nytt, og nå blir det mer farger, etter flere år med sarte pasteller. Skarpe farger ser vi typisk når økonomien går bra, så det tar jeg som et godt tegn, fortalte Stefan Nilsson fra scenen, da han åpnet messen med en trend-talk for de fremmøtte fra pressen.

Sjekk det store utvalget av garn og strikkepinner til dine interiørprosjekter her

 

Kvalitet og myk luksus

Strikk har kommet inn i boligen og det handler både om at det skal være pent og praktisk. Strikkeinteriør er praktisk fordi det både er varmt og mykt, men det er også pent å se på, så lenge man sørger for at det er av god kvalitet. Og det finnes vel knapt noe som i større grad signaliserer kos og varme enn et lekkert ullpledd i sofaen.

Hos Broste Copenhagen finner du strikkede puffer i både duse og sterke farger –så her bør det være noe for enhver smak. Louise Roe satser på de mer klassiske boligtekstilene. Her kunne man se store puter og pledd, laget av en spesiell merinoull som ikke nupper, og heller ikke klør. By Nord satser på vakre, myke sjal og ponchoer som er lune og gode å ha i de tidlige vår- og høstmånedene, og som også passer perfekt til kjølige sommerkvelder. Både hos Louise Roe og By Nord er fargene relativt dempede, og holdt i nøytrale, grålige og naturinspirerte nyanser, som passer perfekt inn i de fleste innredninger.

Du finner et stort utvalg av strikkematerialet  her

puffpuff

puff

 

Sjekk det store utvalget av garn og strikkepinner til dine interiørprosjekter her