Dette kan du strikke til babyen

Dette kan du strikke til babyen

Det er ikke noe som får strikkere til å kaste seg over pinnene enn en struttende mage. Her kommer det også strikketøy i fanget på folk som enten aldri har strikket før eller som  ikke har strikket på 15-30 år. Babystrikk er jo bare fantastisk. Søte små plagg trylles frem på null komma svisj og man kan meske seg med luksusgarn siden det kun skal litt til. Men hva skal det lille gullet få? Og hva er smart å strikke til et kommende baby? Her er noen av våre tips.

Lett å kle av og på

Nyfødte hater ofte å få tøyet av. Ja,de skriker og foreldrene er som regel svært forsiktige. Det er derfor viktig å gå for en modell som det går fort  å ta av og på. Knappene bør være få og lette for selv skjelvende bestefedre å ta av. Du bør spare de søte hundeknappene med spisse ører til pynt eller til når babyen er større.

Ribbestrikk, glattstrikk, riller eller hva?

Babyer er nydelige i det meste men når det kommer til tekstur er ribbestrikk eller rillestrikk smartere enn glattstrikk. Glattstrikk er ikke så fleksibelt og mange babyer vokser fort. Dessuten kan en litt større ribbestrikket jakke eller body brukes lenge.

Du finner et stort utvalg av garn og strikkeoppskrifter her

 

Garnvalg

Kommer babyen om sommeren eller i vinterkulden er det viktig å finne ut hva slags fiber som skal brukes. Husk at babyer kan ikke regulere varmen selv. Perfekt for sommerbabyen er Babysilk  (alpakka blandet med sval silke) eller Lille Lerke (merino og bomull), mens ren ull er perfekt til vinterbabyen. Myk, varm og lett alpakka passer også godt til vinterbabyen. Likevel kan de lange fibrene irritere den ømfintlige babyhuden og alpakka bør derfor unngås hvis du har tenkt å strikke en nyfødtlue.  

Hva skal jeg strikke til babyen?

Det kan være fristende å kaste seg over søte kjoler eller bittesmå tøfler men en god idé er å tenke litt på hva babyen faktisk kan bruke. Babyteppe: Her kan alle være med. Et babyteppe er supert for både en nybegynner og for den garvede strikker. Husk å strikke det passe stort til å tulle inn en baby i. Velg et mykt deilig garn som for eksempel Dale Baby Ull som kan vaskes i maskinen. Tepper blir brukt mye og i lang tid. babyteppe Dette nydelige babysettet finner du oppskriften til her.   babyteppe

Flott heklet sett med jakke, lue, sokker og to vogntepper – oppskrift og garn finner du her

  Babyjakke: Velg en som er lett å få av og på. Perfekt til å regulere varmen da den kan åpnes hvis det føles for varmt i vognen. Omslagsjakker er et hit blant travle nye mammaer.

Babylue: Djevleluer eller enke kyser er super til de små, med bindebånd under haka. Rillestrikket passer lenge.

Her finner du et flott utvalg av garn som egner seg til babyluer

 

Sparkebukse til baby: De små kommer til å ligge masse på magen de første seks måneder, så en bukse som dekker magen er perfekt. Magen holdes varm, en bukse klumper ikke som en kjole når knøttet øver seg på å rulle eller krype. Husk å lage åpning for lett bleieskift, det blir de som skal skifte på babyen glade for i lengden.

Votter og sokker til baby: Disse blir lett dratt av, faktisk kan selv de helt små på en eller annen mystisk måte sparke av seg sokker. Best å strikke dem ekstra lange. Husk at babyer ikke trenger tommel på vottene sine eller hæler på sokkene – så du kan godt lage sokkevanter.

Det finnes masse annet man også godt kan strikke mens magen vokser, men vi håper at denne lille guiden kan hjelpe deg litt på veien.

Sjekk det store utvalget av garn og oppskrifter på Woolspire