Paelas – moderne strikk til barn

Paelas – moderne strikk til barn

Det er sikkert mange der ute som drømmer å gi ut sine egne strikke- eller hekle-oppskrifter, men som bare ikke tørr. Paelas har tatt spranget med moderne strikkedesign til barn.

− Alle hadde gått med små tanker og drømmer om å starte noe men uten helt å tørre. Det var mye lettere når vi slo oss sammen, forteller jentene bak Paelas.

Paelas

Bak navnet finner vi tre småbarnsmødre, Trude, Frida og Siri. De er alle rundt 30 årene, er høyt utdannede (psykologer og jurist) og har tilsammen 7 barn. Paelasdesignerne kjente faktisk ikke hverandre før de møttes via instagram, der de snakket mye om garn, strikkeoppskrifter og fine barneklær høsten 2013. Trude, Frida og Siri bor i hver sin ende av Norge. De møttes for første gang våren 2014 og skapte Paelas. Navnet har de satt sammen fra forbokstavene til barna.
− Vi ønsker å tilby strikkedesign til baby og barn som er litt annerledes. Vi vil at strikk til plagg skal være klassisk, men med et lekent snitt, det skal være funksjonelt, ha lang brukstid men også være lekkert. Vi opplevde at vi ofte fikk spørsmål på oppskrifter på plaggene vi viste på Instagram, forteller de tre jentene.

Her finner du et fantastisk utvalg av garn – fra eksklusive merker fra Italia og Sveits til klassiske og trendy garn fra lokale garnleverandører

 

Vi kan jo late som det er sommer inne iallfall #retroshorts #paelas #sommerstrikk #dalegarn

Et bilde publisert av Frida (@frida_bre)

 

Kikker du på Instagram profilene til Paelas-designerne finner du masse inspirerende bilder av barn i fantastisk hjemmestrikk alt i en dus fargepalett. Allerede nå er Paelasdesignene Popkorn-drakten, Sommertoppen og Solskinnsdrakten overalt på pinnene til strikkere på Instagram. I tillegg til at Instagram er stedet Paelas møttes, er dette også stedet de finner masse inspirasjon.
− Det er utrolig masse fin inspirasjon å finne på Instagram. I tillegg leser vi ulike blogger, motemagasiner, ser på eldre strikkeoppskrifter, utenlandsk strikkedesign, osv. Det er så mye inspirasjon å finne at man nesten kan bli litt svimmel. I tillegg er det jo fint å hente inspirasjon fra reiser, andres tolkninger av ulike strikkeoppskrifter og nye spennende fargepaletter.

Sjekk det store utvalget av garn og strikkepinner her

 

Høy skjørteføring her i huset altså….og da mener jeg ikke lengden på skjørtene!

Et bilde publisert av @madebysiri

 

Vi i Strikkemagasinet håper at Paelas inspirerer andre til å gjøre det samme. Og så håper vi litt at noen av Paelas-designs også kommer i størrelse 35 år.